TAF

TAF är en Stockholm-baserad design- och arkitekturstudio grundad av Gabriella Gustafson och Mattias Ståhlbom. Sedan studion grundades 2002 har det uppnått internationellt erkännande med en portfölj av arbete som spänner över utställningar, inrednings design och ett antal kommersiellt framgångsrika produkter för olika prestigefyllda tillverkare. Studion har ställt ut på MoMa och dess design ingår nu i Nationalmuseums permanenta samlingar i Stockholm och Danmarks Designmuseum i Köpenhamn.

TAFs studio på Södermalm ligger i ett ombyggt bageri som brukade tjäna grannskapet. Det här är en bra punkt, eftersom TAF syftar till att uppfylla en liknande funktion som bageriet en gång i tiden gjorde. Genom sin design - där designen inte ses som överflödig men integrerad i samhället på alla nivåer, precis som det dagliga brödet.

Grogrunden för varje dag är att TAF skapar produkter av extraordinär kvalité. Genom en process med noggrann utredning av material och konstruktionsteknik och en hälsosam diskussion är den färdiga produkten ofta både humoristisk och tanke väckande. Pendlade armaturer inspirerade av gummiband och sodavatten; Bord av överdimensionerade glasspinnar; En doktorsoperation inspirerad av plåster; Eller en skulpturell trappa byggd av billiga nedskärningar av köksbänkar.

Processen att hitta lättillgängliga material och använda dem på nya och innovativa sätt visar TAF: s uppmärksamhet och ursprung. Referenserna är aldrig helt uppenbara, men när du väl vet att plundring av massproducerade förbrukningsartiklar är en del av TAFs process är det omöjligt att titta olika produkter utan att tänka: "Var har jag sett det här förut?" Chansen är att du aldrig får veta.

Produkter
Poster pendel
Rubber vägg
Rubber vägg utomhus